Menu
Foto al azar
Pedrera de Navaixes Vista del Campanarop de Vilafranca Celebracions entorn de la plaça de l'Ajuntament de València Plaça principal de Llíria

PobleS Comunitat Valenciana                                                  Alacant

Dades del Poble

Penaguila

Poble

Localitat: Penaguila

Municipi

 Penaguila / Comarca: La Hoya de Alcoy L'Alcoià

Província

Alacant

Comunitat

Valenciana

Habitants 2003

344

 

Ajuntament

Direcció

Plaça L'Eglesia, 1

Codi postal

03815 

Telèfon

965513001

Fax

965513068

Oficina Turisme

Contactar amb Telèfon citat

Web Oficial

Ajuntament dePenáguila

Web d'Interés

Penáguila Turismo de la Costa Blanca

Penàguila Página oficial de CIVIS

El CASTILLO DE PENÀGUILA

Penáguila, Fortaleza Peña del Aguila

E-mail Municipi

info@penaguila.es
 

Añadir Fotos

Limita amb els termes municipals d'Alcoleja, Alcoi, Benasau, Benifallim, Benilloba, Cocentaina, Gorga, Relleu i Sella

Situat en el domini prebético valencià,el Municipi de Penàguila, pertanyent a la comarca del Alcoiá, s'estén des del Ull del Morro (1051 m.alt.), a l'oest, fins a l'alt de la Creueta, a l'aquest, formant part dels vessants septentrionals de la serra d'Aitana i obert cap a la fossa d'Alcoi. Recorre el terme longitudinalment el riu de Frainos que aflueix en el riu Bolet.
La Localitat es troba enclavada en el vessant occidental de la Serra d'Aitana

D'origen musulmà, la vila estava totalment enmurallada, i actualment es conserven restes dels murs i algunes torres.
El 8 d'abril de 1276, Jaime I prometia a Berenguer de Lacera, alcalde del castell de Penàguila, repartir les terres del mateix als homes que custodiaren la fortalesa. El 26 de setembre de 1278, Pedro III atorgava carta de poblament al lloc de Penàguila. En 1338, Pedro el Cerimoniós ordenava la fortificació del castell. Durant els segles XV i XVI el senyoriu va pertànyer a la família dels Fenollar, passant després a formar part de la corona. Penàguila va ser vila real amb dret a vot en les corts.
De forma contrària a altres llocs de la zona, Penaguila estava formada per població majoritàriament cristiana, per això el decret d'expulsió dels moriscs, en 1609, no li va suposar un crebant demogràfic d'importància: les 200 cases registrades abans de l'expulsió van quedar reduïdes a 145, el que no suposa una pèrdua excessiva.
Fins a 1707 aquesta població va pertànyer a la governació de Xàtiva (dellà Xúquer), des de llavors i fins a 1833 va formar part del corregiment d´Alcoi.

Foto al azar
La pisa de Ribesalbes Nules i el seu entorn natural Saló daurat del Cercle Alzireño a Alzira Paratges Naturals de Burjassot
Pueblos España